Орално здраве

BioGaia Prodentis таблетки за смучене

BioGaiа® ProDentis таблетки за смучене с ментов вкус спомагат за добавянето на полезни бактерии в устата. Една таблетка за смучене съдържа живи бактерии Limosilactobacillus reuteri (DSM 17938) и Limosilactobacillus reuteri ATCC PTA 5289 (Limosilactobacillus reuteri Prodentis). Наличен е в аптечната мрежа в опаковка от 10 таблетки.

Основни свойства:

  • 100% безопасен по време на бременност и кърмене
  • Бактерий със 100% естествен произход
  • Устойчив към най-често използвани антибиотици, ефективна колонизация по време на антибиотично лечение
  • Устойчив към солната киселина, не е необходима капсула за защита от солната киселина и жлъчните соли
  • Удобен за приложение – може да се прилага навсякъде и по всяко време
  • Приятен ментов вкус, не съдържа захар
  • Не съдържа млечен протеин или лактоза, нивото на глутен е под Европейските лимити за продукти, които не съдържат глутен.

Пълнител (изомалт), L. reuteri DSM 17938 и L. reuteri ATCC PTA 5289, напълно хидрогенирано палмово масло, овкусители: мента и ментол, ментово масло  и подсладител (сукралоза). 1 таблетка за смучене съдържа минимум 200 милиона живи L. reuteri Prodentis. Нетно тегло на таблетка, 800 mg. Прекомерното приложение може да доведе до лаксативен ефект поради съдържанието на подсладители в продукта.

Приемайте 1–2 таблетки за смучене дневно. Прилагайте регулярно за поддържане на пероралната микрофлора.  Приемът на храни или хранителни добавки, съдържащи изомалт и сукралоза вместо захар също допринася за поддържане минерализацията на зъбите. Да не се надвишава препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Най-добре е да се използва след миене на зъбите. Приемете таблетката и след това я оставете да се стопи в устата Ви.

Да се съхранява на сухо място, при стайна температура (max. 25°C ). Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.