Какво е Helicobacter Pylori?

Helicobacter pylori е широко разпространен вид бактерия, която може да изгражда колонии в храносмилателния тракт и атакува стомашната лигавица. С нея са заразени 60% от възрастните на Земята, като при повечето хора заразяването се случва в ранна възраст.

Helicobacter pylori отслабва защитното покритие на лигавицата на стомаха и тънкото черво. Причинява  раздразнения и нарушена цялост на лигавицата, като  солната киселина прониква в нея и това може да доведе до гастрит или язва на стомаха и червата. Въпреки това, тези промени са по-рядко срещани, отколкото самата инфекция. Някои от пациентите въобще не развиват симптомите й. Инфекцията с Helicobacter pylori обикновено се диагностицира с гастроскопия, като взетата проба от тъканта се изследва за бактерията.

Какво може да помогне?

Сериозността на симптомите може да варира. Изгарящата болка в горната част на коремната област, подуването на корема, оригването и гаденето могат да са признаци на свързвания с  Helicobacter pylori гастрит, а дискомфорта и стомашните оплаквания сред прием на храна, болките през нощта, гастроезофагеалния рефлукс и киселините в стомаха могат да говорят за язва на стомаха.

Тъй като Helicobacter pylori влияе отрицателно на чревната ни флора, Lactobacillus reuteri Protectis може да помогне в намаляването на антибиотичните нежелани ефекти при лечение и да увеличи концентрацията на „добрите“ бактерии в чревната флора.

Диария

Колкото и да е неприятно, диарията е състояние, с което всеки възрастен се е сблъсквал поне веднъж. Грижата за чревната микрофлора е важна част от грижата при диария в домашни условия.

Прочетете повече

Запек

Запекът се отразява на хората по различни начини. Предлагаме Ви някои съвети, които бихте могли да следвате при нередовно изхождане.

Прочетете повече

Антибиотици

Въпреки, че антибиотиците ни помагат в много от случаите, те могат да окажат влияние върху храносмилателната система. Поради тази причина е важно да се осигури допълнителна подкрепа на червата при лечение с антибиотици.

Прочетете повече
Уведомяваме Ви, че уебсайтът използва бисквитки. Продължете да разглеждате нашата страница, ако сте съгласни с използването на бисквитки. При нужда от повече информация или ако не желаете да се използват бисквитки по време на Вашето посещение, моля прочетете повече в Правилата за използване на бисквитки.
OK