BioGaiа® ще вземе участие в кампанията на "Направи го сега" с „Бебешки ДНК пакет“

В BioGaiа® нашата цел винаги е била да помагаме на хората да живеят здравословно. Особено отдадени сме и на осигуряването здравето на майката и нейното бебе. Ето защо и с голяма радост и отговорност тази година ще вземем участие в ДНК.

прочети повече

Инфекциите в детска възраст – защо и как да се справим, отговаря доц. д-р Маркова

Защо точно децата боледуват по-често, както и има ли връзка това с чревната микробиота?

прочети повече

Антибиотиците – чудо на медицината, към което да подхождаме с внимание

На повечето от нас се e налагало да проведе курс на лечение с антибиотици в даден момент от живота, независимо от вида на инфекцията.

прочети повече

Съвети за безгрижна лятна почивка с BioGaia®

Скъпи родители, в разгара на лятото сме ви подготвили няколко съвета за една наистина безгрижна лятна почивка.

прочети повече

Съвети за всеки ден: „Как да облекчим диарията?“

Знаете ли, че диарията се проявява особено често през летните месеци? В повечето случаи острата диария, особено когато е свързана с вирусно заболяване, отшумява от само себе си за няколко дни, но все пак е хубаво да се съобразят някои препоръки, свързани с ежедневието ни. Предлагаме Ви няколко съвета, които да ви помогнат за облекчаване на симптомите и ускоряване на възстановяването:

прочети повече

BioGaia® на Бебемания 2021

За петнадесета поредна година се състоя най-голямото изложение за бебешки и детски стоки и услуги в България – „Бебемания“.

прочети повече

Възстановяване на микрофлората след цезарово сечение

Не веднъж сме засягали темата за бременността и раждането. По време на бременността женското тяло преминава през редица промени – както отвътре, така и отвън. За да се запази баланса в чревната флора се препоръчва увеличаване на броя на „добрите“ бактерии в чревния тракт, като най-лесно и ефективно средство за това е добавения прием на пробиотик в продължение на поне 1 месец.

прочети повече

Запазете усещането за комфорт на стомашно-чревния тракт по време на бременност

Чувствате се подута и имате запек? Хубаво е да знаете, че не сте сама. Повече от 50% от всички бременни жени страдат от констипация в някакъв етап от тяхната бременност1. Констипацията (запекът) може да направи този прекрасен период от живота по-некомфортен. Може да доведе до поява или да влоши вече съществуващи хемороиди.

прочети повече

BioGaia® Prodentis подобрява оралното здраве по време на бременност

Възпалението на венците, познато като гингивит, е състояние засягащо много бременни жени*. Най-честите симптоми на гингивита по време на бременност са червени, подути и кървящи венци, което прави зъбите и венците изключително чувствителни.

прочети повече

BioGaia представя: "Специалистът съветва" с д-р Цветелина Дучева

В новата поредица на BioGaia® „Специалистът съветва“ ще научите повече за пробиотиците и най-честите причини за употребата им лично от едни от най-добрите специалисти в България. Д-р Цветелина Дучева се занимава със стоматология над 15 години, като профилира детска стоматология от повече от 7.

прочети повече

Как да използваме пробиотик BioGaia® (L. reuteri Protectis) в комбинация с антибиотици?

Всеизвестен факт е, че при лечението с антибиотици, освен да се унищожават патогените, които ни разболяват, те нарушават и баланса нашата микрофлора. Антибиотиците не могат да различат „добрите“ от „лошите“ бактерии и съответно подтискат паралелно и полезните бактерии в чревната ни флора.

прочети повече

Имунитетът и червата: Какъв е ефектът на чревната функция върху ефективността на имунната система?

Имунната система е отговорна за имунитета на организма, т.е. тя го защитава от негативни външни фактори. Не всеки е запознат с факта, колко важни са червата и правилното храносмилане за формирането на имунитета. Подходящият състав на чревната бактериална флора е основата за поддържане на добро общо здраве. При раждането си, новороденото получава набор от бактерии от майката и околната среда, който влияе върху бактериалната флора на червата. Съставът на микрофлората на всеки от нас е различен и зависи от множество фактори.

прочети повече

Имунната ни система през всeки етап от живота

Докато първите 1000 дни след зачеването се считат за най-важни за полагане основите на здрава имунна система, тя продължава да съзрява и да се променя през целия ни живот. От детството през юношеството, до зряла и напреднала възраст, имунната ни функция варира в зависимост от много фактори. И въпреки това, има много начини, чрез които да подкрепим цялото си семейство и нашата имунна система.

прочети повече

От зачеването до края на втората година на детето. Значението на първите 1000 дни от живота на детето

След 40 уютни дни в утробата Ви Вашето бебе най-после ще поеме първата глътка въздух и ще отвори очите си за света с всички негови чудеса. Но то също трябва да се изправи срещу външния свят и срещу голям брой външни агенти.

прочети повече

Имунитет – нашата постоянна 24/7 защитна система

В нашия организъм работи сложна система от механизми, които се обединяват, за да ни защитят от външни агенти, с които ежедневно сме в контакт. Тя ни осигурява денонощна защита, независимо какво правим - 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Заедно тези механизми съставят система за защита и наблюдение, която на всички ни е известна като имунна система.

прочети повече

Antibioticele

Dacă un copil suferă de o infecție bacteriană, acesta ar putea avea nevoie de antibiotice pentru a-și recăpăta sănătatea. În astfel de cazuri este esențial să oferi micuțului organism ajutorul de care are nevoie.

прочети повече

BioGaia® и National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“

Тази година сме част от вълнуващото пътешествие на National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“. С много пъстри емоции, изненади, игри и подаръци, всеки уикенд Ви очакваме в нов град в страната. Жадни за нови знания, децата могат да се срещнат по забавен начин със света на полезните бактерии.

прочети повече

Отговаря ли BioGaia® на критериите за идеален пробиотик?

Как да изберете правилния пробиотик? Критерии за "идеален" пробиотик? Не всички пробиотици са "идеални"... Пробиотик: Живи организми, които приложени в адекватни количества предоставят полза за здравето на гостоприемника.

прочети повече

BioGaia® - щастливи от самото начало!

Периодът на зачеването, по време на бременността и до края на втората година на детето е изключително важен за неговото развитие и по-нататъшното здраве.

прочети повече

Антибиотиците - приятел или враг?

Намираме се в средата на зимата и тъй като заради студеното време се налага да прекарваме повече време на закрито, близкият контакт с останалите хора, както и сухият горещ въздух провокират нашата имунна система. Ако Вие или Вашите деца се разболеете от сериозна бактериална инфекция, може да се наложи да проведете курс на лечение с антибиотици. Антибиотиците могат да имат и нежелани ефекти върху организма и по-специално върху червата. Именно затова има някои неща, които трябва да знаете преди да започнете лечението и съществуват редица начини да подпомогнете Вашия организъм през този период.

прочети повече

Здрава и сияеща – отвътре и отвън

Често забравяме, че кожата ни е жизненоважен, напълно функциониращ орган. Всъщност тя е най-големия орган в човешкото тяло и съставлява между 6-10% от телесното ни тегло. За разлика от другите органи, кожата можете да я видите и докоснете, когато пожелаете. Именно и затова тя е добър показател за това, какво се случва вътре в тялото ви - особено в червата.

прочети повече

Коремен дискомфорт при деца и юноши

Коремният дискомфорт от време на време е нормална част от детството и всички деца изпитват такъв в един или друг момент. За повечето деца и юноши коремният дискомфорт отшумява от самосебе си, но при някои продължава по-дълго време.

прочети повече

Имунната система и Vitamin D

Времето след като децата се върнат на училище след лятната ваканция и началото на студеното време е времето, в което Вашият имунитет е подложен на тест.

прочети повече

Спорт и пробиотици

Упражнения – „за“ и „против“ чревното здраве

прочети повече

Щастливи коремчета – щастливо семейство

Установяване на здравословни навици за хранене в семейството

прочети повече

Как да запазим щастливото коремче по време на път

Със сигурност храносмилателните изненади не са включени в списъка с нещата, които ще правите по време на Вашата отпуска!

прочети повече

Какво трябва да знаете за коремчето на вашето подрастващо дете

Колко бързо отмина тази първа година?

прочети повече

Бременност: Вълшебно време - но не и без предизвикателства

От момента, в който сте разбрали, че ще ставате майка, сте започнали да забелязвате промените, които се случват с Вашето тяло.

прочети повече

Чревен дискомфорт: Какво представлява и какво да правите ако Вашето бебе страда от него?

Вие сте прекарали месеци в очакване да се появи Вашето малко съкровище, източник на радост, подготвяйки се за ролята на майка, както и за безсънните нощи с плач.

прочети повече