Да си бременна – това е сензация в живота

Положителният резултат на теста за бременност е един от най-запомнящите се моменти за всяка жена. От този момент живота ѝ се променя завинаги, тъй като тя изгражда връзка с нероденото бебе.

Новите изследвания показват, че предаването на микробите от майката започва още по време на бременността чрез плацентната бариера, което означава бактериално излагане на развиващия се зародиш. Тъй като забързаният начин на живот и небалансираното хранене могат да създадат негативна микробна среда в майката, от особено значение е майките да полагат грижи за себе си по време на бременността – за своето благосъстояние и това на бебето си.

Limosilactobacillus reuteri Protectis e един от най-добре изследваните пробиотични щамове в света и в многобройни клинични изследвания е доказал, че е  безопасен за майката и детето.

Как да сме здрави в този специален етап от живота

Силната имунна система и доброто храносмилане съвместно помагат бременноста да протече възможно най-комфортно.

Около 80% от клетките на имунната система се намират в червата. Храните, които бъдещите майки консумират, осигуряват разнообразни вещества, допринасящи за нормалното функциониране на имунната система. Витамин D може да бъде ползван като пример. Естествените източници на витамин D включват рибата, рибеното масло, олиото, яйчения жълтък. Произвежда се също така в организма ни под въздействие на слънчевата светлина. Тъй като нивата на витамин D при бременните жени могат да изискват допълване в зависимост от сезона и хранителните навици, редовното приемане на пробиотични хранителни добавки, съдържащи витамин D, като тези на BioGaiа®, е отличен начин да се поддържа адекватна концентрация на естествената микрофлора и витамин D.

Оралното здраве при бременност

По време на бременност обемът на кръвта в тялото се увеличава заради хормоналните промени.

Това може да доведе до възпаление на венците, спад на резистентността на майката към бактериите, правейки я по-чувствителна и по-податлива, отколкото обикновено, до инфекции на устната кухина и венците. Симптомите включват зачервени, подути и кървящи венци. За да се избегнат подобни симптоми, бременните жени могат да предприемат стъпки за възстановяване на равновесието на оралната микрофлора.

Млечнокиселите бактерии,  съдържащи се в BioGaiа® Prodentis могат да помогнат чрез възстановяване на добрите бактерии в устата и да спомогнат за баланса на оралната микрофлора.

Грижи за чревния тракт

По време на бременността тялото на жената се променя значително. Наред с другите неща, настъпват и промени в стомашно-чревния тракт.

До 50% от всички бременни жени страдат от запек през този период. Увеличената консумация на вода и физическите упражнения могат да помогнат в тези случаи. Препоръчва се увеличаване на броя на бактериите в чревния тракт. В случай на инфекция, която трябва да се лекува с антибиотици, чревната флора може да се нуждае от добавки.

Продуктите на BioGaiа®, съдържащи живи бактерии от щама Limosilactobacillus reuteri Protectis, могат да помогнат на бъдещите майки да поддържат адекватна концентрация на чревната микрофлора.

Подкрепа на микрофлората след цезарово сечение.

При вагинално раждане новороденото влиза в контакт с множество бактерии, минавайки през родовия канал и вагината.

Микробният трансфер е полезен за развитието на имунната система на бебето. Тази обмяна обаче не може да протече при цезарово сечение и може да доведе до промени в микрофлората на бебето.

Limosilactobacillus reuteri Protectis може да помогне при моделирането на ранното развитие на микрофлората при бебетата, родени с цезарово сечение. Млечно-киселите бактерии могат да бъдат от полза за бебетата, родени вагинално, увеличавайки „добрите“ бактерии в стомашно-чревния им тракт и подкрепяйки развитието на чревната перисталтика. Пробиотиците на BioGaia са безопасни за дългосрочен прием и могат да помогнат на бебето да има здравословно храносмилане през първите месеци от живота му.

 

Здрави на път

Месеци подготовка могат да стоят зад организацията на една почивка, затова не е приятно, ако настроението бъде нарушено от внезапна болест. За щастие има начини този риск да се сведе до минимум.

Прочетете повече

Майки

Бременността е специално време за всяка жена. Ето някои начини да подкрепим организма на жената по време и след бременността, за да може тя да се съсредоточи върху очакването на новороденото.

Прочетете повече