Научно значение

BioGaia® отчита важността на клиничните проучвания при установяването свойствата на продуктите, но по-важното е, че отчита важността им за доказването на безопасността на пробиотиците, използвани в тях.

Поради тази причина компанията BioGaia® е провела множество клинични проучвания, свързани с използването на щамовете Limosilactobacillus reuteri като хранителна добавка. Към днешна дата са проведени 266 клинични проучвания на човешките щамове на Limosilactobacillus reuteri в продуктите на BioGaia®, в които са участвали приблизително 22 634 души от всички възрасти (70 процента от участниците са деца). Limosilactobacillus reuteri е доказал своята ефективност в регулирането на бактериалния баланс в червата и е напълно безопасен за деца и възрастни. Резултатите от изследванията са публикувани в множество статии в различни научни списания, което е свидетелство за високата им значимост.

Не всички пробиотици са еднакви

Макар да са полезни, не всички бактерии, наричани пробиотици, са еднакви.

Limosilactobacillus reuteri Protectis (DSM 17938) е един от най-добре проучените достъпни щамове на пробиотични бактерии, по-специално сред бебета и деца до три години. Този специфичен щам е тестван в рамките на 179 напълно завършени клинични проучвания с участието на приблизително 17 969 души, 66% от които са деца. Използването на Limosilactobacillus reuteri Protectis е напълно безопасно, което е особено важно за родителите, които искат да допълнят диетата на бебето си. Публикуването на резултатите от проучванията в различни професионални статии е допълнително доказателство за значимостта на пробиотиците за експертите в областта.

За повече информация посетете BioGaia®

Клинични проучвания: