Здравето започва от червата

Както кислорода, така и храната е жизненоважна за човешкия живот. От храносмилателната ни система зависи извличането на хранителните вещества, от които се нуждаем, а това не винаги е лесна задача. В червата тече постоянна битка между „добрите“ и “ лошите“ бактерии.

Ако лошите бактерии започнат да надвишават броя на добрите, това създава дисбаланс в храносмилателния тракт. Това се нарича дисбиоза и може да предизвика проблеми като диария, запек, подуване на корема, болки в стомаха и синдром на пропускливите черва. Но проблемите в червата могат да доведат и до проблеми извън храносмилателния тракт. Нови изследвания показват сериозна връзка между небалансираната микрофлора и диабета, затлъстяването и сърдечно-съдовите заболявания.

Имунна система – отрядът за бързо реагиране на организма

В съвременния свят осъзнаваме ползата на здравословния начин на живот за имунната ни система. Важна част от уравнението са храната и храносмилането. Около 80% от клетките на имунната система на човек са разположени в стомашно-чревния тракт. Храната, която консумираме, ни осигурява различни вещества, които допринасят за нормалното функциониране на имунната система.

Витамин D може да служи за пример. Естествените източници на витамин D включват: риба, рибено масло, яйчен жълтък. Той се произвежда и в тялото ни при излагане на слънчева светлина. Тъй като нивата на витамин D могат да изискват приемане на добавки в зависимост от сезона и хранителните навици, редовния прием на млечнокисели бактерии, които също съдържат витамин D, като тези на BioGaia®, е отличен начин да се поддържа балансирана микрофлора и концентрация на витамин D в тялото.

Важността на бактериите

Бактериите са вид микроорганизми, които са изключително важни за човешкото здраве. Те са първата форма на живот „заселила“ се на земята преди четири милиарда години и все още диктуват условията за нашето съществуване.

Прочетете повече

Lactobacillus reuteri

Продуктите на BioGaia съдържат живи микроби от пробиотичния щам Lactobacillus reuteri. Тъй като е един от най-добре проучваните пробиотици на пазара, той е едновременно ефективен и безопасен.

Прочетете повече