Здравето започва от червата

Както кислорода, така и храната е жизненоважна за човешкия живот. От храносмилателната ни система зависи извличането на хранителните вещества, от които се нуждаем, а това не винаги е лесна задача. В червата тече постоянна битка между „добрите“ и “ лошите“ бактерии.

Ако лошите бактерии започнат да надвишават броя на добрите, това създава дисбаланс в храносмилателния тракт. Това се нарича дисбиоза и може да предизвика проблеми като диария, запек, подуване на корема, болки в стомаха и синдром на пропускливите черва. Но проблемите в червата могат да доведат и до проблеми извън храносмилателния тракт. Нови изследвания показват сериозна връзка между небалансираната микрофлора и диабета, затлъстяването и сърдечно-съдовите заболявания.

Имунна система – отрядът за бързо реагиране на организма

В съвременния свят осъзнаваме ползата на здравословния начин на живот за имунната ни система. Важна част от уравнението са храната и храносмилането. Около 80% от клетките на имунната система на човек са разположени в стомашно-чревния тракт. Храната, която консумираме, ни осигурява различни вещества, които допринасят за нормалното функциониране на имунната система.

Витамин D може да служи за пример. Естествените източници на витамин D включват: риба, рибено масло, яйчен жълтък. Той се произвежда и в тялото ни при излагане на слънчева светлина. Тъй като нивата на витамин D могат да изискват приемане на добавки в зависимост от сезона и хранителните навици, редовния прием на млечнокисели бактерии, които също съдържат витамин D, като тези на BioGaia®, е отличен начин да се поддържа балансирана микрофлора и концентрация на витамин D в тялото.

Чревно здраве

Бактериите живеят върху кожата ни, в устата и носа, но най-вече в стомашно-чревния ни тракт. Чревният ни тракт играе съществена роля за имунната система на нашия организъм.

Прочетете повече

Важността на бактериите

Бактериите са вид микроорганизми, които са изключително важни за човешкото здраве. Те са първата форма на живот „заселила“ се на земята преди четири милиарда години и все още диктуват условията за нашето съществуване.

Прочетете повече

Lactobacillus reuteri

Продуктите на BioGaia съдържат живи микроби от пробиотичния щам Lactobacillus reuteri. Тъй като е един от най-добре проучваните пробиотици на пазара, той е едновременно ефективен и безопасен.

Прочетете повече